STARTSIDAN
 KATEGORIER
 DESIGNEN

Blue Mountains

Dagen började tidigt, jag skulle ta bussen kl 8 hemifrån mig ner till Manly, köpte en latte (nu är det dags att lära sig dricka kaffe!) och väntade på Johanna som skulle dyka upp strax efter kl9. Vi tog färjan över till Sydney, tunnelbana och sedan buss hem till Cassandra i Parramatta. Väl hemma hos henne fick vi låna en bil av hennes familj som skulle ta oss till Blue Mountains. Mycket mer kunde ju inte gått fel på den resan, började med att bilen inte startade och sedan körde vi fel jag vet inte hur många gånger (trots GPS)! Det ska ta ca 1 timme och 15 min att ta sig från Parramatta till Blue Mountains men jag tror bannemej det tog närmare 2,5 timmar för oss, haha! Men det vart kul ändå och jag är grymt imponerad av Cassandras bilkörning! jag hade aldrig vågat köra här, folk är galna. När vi väl kom fram till Katoomba käkade vi på subway (typ det enda som var öppet) och sedan tog vi en buss som tog oss upp i bergen. och Åh så vackert det var! blev lite besviken på mina foton för de såg så platta och tråkiga ut och återspeglade verkligen inte hur det såg ut i verkligenheten. men som sagt, riktigt vackert och maffigt var det att se det. Vi hade hur härligt väder som helst dessutom, jag hade förväntat mig regn, blåst och iskyla uppe i bergen och var klädd därefter men behövdes då inte då man nästan kunde gå i tshirt utan att frysa. Vandrade omkring där i någon timma, gick bla. i en sjukt läskig trappa, den var galet brant och hade ojämna trappsteg. Dessutom var den jättesmal och det gick ju folk i den upp och ner hela tiden kändes som att om man släppte räcket skulle man falla på alla människor. Senare hittade vi en jätte lugn utsiktsplats där det knappt var nått folk och bestämde oss för att käka vår matsäck där, mysigt! Vi såg även och jag och Cassandra gick över på en av the three sisters, lite info om det fiinns här. Senare åkte vi tillbaka hem, tog typ lika lång tid tillbaka pga av köer.. tips åk inte och gör sånt här över en storhelg! Från Parramatta tog sedan jag och Johanna tåg till Circular Quay och färja till Manly. Började spöregna när vi kom till Manly så jag följde med Johanna hem en stund i väntan på min buss som skulle gå kl 23.






..Trodde ni det var slut där? det gjorde jag också men nej såklart inte. Var "hemma" igen runt 23:20 och inser att jag glömt mina nycklar till huset. Försökte ringa familjen men kom inte fram, knackade men ingen vaknade av det. Fick panik, ringde hem och till Axel (fast vad skulle de göra liksom?) det krävdes en timmes (!!) bankande på dörren innan någon vaknade och jag tillslut kunde komma in helt genomblöt och söndergråten.. KUL.

Kommentarer
Postat av: mamma

Hej Hanna, Blue Mountains verkar ju vara väldigt vackert men trapporna låter hemskt för mig som får svindel i rulltrappan i Storken,haha.

Hoppas att du kunde få lite sömn när du väl kom in.

KRAM

2011-04-25 @ 11:47:52
Postat av: elin

hahaha Mammas kommentar.. love it. Ååh låter jätte fint, synd att kvällen avslutades dåligt :(

2011-04-25 @ 12:55:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se