STARTSIDAN
 KATEGORIER
 DESIGNEN

"three days left of winter"

..det var det enda jag snappade upp från morgonens konversation med hostmum. den 1 september är det officiellt vår i australien och det börjar verkligen kännas i luften då både dagarna och kvällarna är betydligt varmare än för bara några veckor sen. Tycker även det börjar bli lite grönare, fler blommor osv.

ett annat (kanske lite mindre kul) vårtecken märker jag av då jag går min lilla genväg genom skogen och det prasslar till lite här och var i buskarna, med andra ord så börjar de små äcklen vakna till liv nu.. kul.

men jag försöker fokusera på värmen i första hand och lite färg skulle inte sitta helt fel, och med mina pigment lär det behövas mer än en dag på stranden. aussie-sol i all ära men är man sverige-blek-blir-bara-röd-inte-brun-osv så är man :)


/Hanna

stolt svensk

jag är en sån person som sträcker lite extra på mig och göra en liten "vågen" inombords såfort Sverige nämns på tv, då man ser en svensk flagga utomlands eller nått annat svenskt som dyker upp när man minst anar det. lite småtöntigt jag vet, men antar att min patriotiska sida kommer fram lite. särskilt tydligt är det nu när jag bott hemifrån så länge, upptäcker jag helt klart fler och fler fördelar med att bo i Sverige.

hur som helst.. om jag reagerar så utav att se en flagga hur bra tror ni inte det känns då när denna dimper ner i brevlådan här "hemma" i australien? på andra sidan jorden, typ tusenmiljoner mil från svenska gränsen.



det känns ganska bra ska ni veta.
så himla coolt att vara svensk!!

/Hanna

spännande..

...idag ska Axel till läkarn och se om hans öra är friskt nog att flyga till andra sidan jorden. (inte bara hans öra alltså, utan det är helt okej om hela han följer med.) han var ju lite sådär osmidig och ramlade i vattnet då han åkte wakeboard och fick en lätt hjärnskakning och sprucken trumhinna på köpet. inge bra alls. men idag får vi som sagt se om han är frisk. hoppas lite sådär liksom, men bara lite......

...drygt tre timmar kvar tills jag får veta, håller tummar och tår!


puss!


/Hanna

Babysit

ikväll är det babysit-kväll för min del, som alla andra torsdagar de senaste 4 månaderna. nattade småttingarna kl 7 och efter det har jag suttit och spelat spindelharpan med 10-åringen i 40(!!) minuter och förlorat med flit, gosat med Brew och försökt lära oss Haka-dansen. Nu har vi äntligen förflyttat oss till tv-soffan och kollar på the gap year som handlar om två Filip och Fredrik-kopior som alltså har tagit ett gapyear från sina vanliga liv för att åka till usa för att uppleva dirverse knasigheter. faktiskt himla roliga killar, pratar inte lika mycket i munnen på varandra som Filip och Fredrik gör heller.  Föräldrarna lär komma hem snart och då går jag in till mig och glor lite one three hill. gillar't.

/Hanna

Jumpstart



SER DU INTE VIDEON? testa här istället: Jumpstart
och klicka HÄR för att se videon (förhoppningsvis..)

hörde denna låt på gymmet häromdagen och den har suttit på hjärnan sen dess (älskar även videon, blir så glad utav den). These Kids Wear Crowns är ett namn som är värt att lägga på minnet och dom kommer säkert bli sådär jobbigt uttjatade på radion. men vi alla gillar't innerst inne, ellerhur? ;)

/Hanna

Mot gymmet!

godmorgon!
idag vaknade upp 06:28 som vanligt (börjar jobba 06.30) och drog på mig en stor munktröja och mjukisbyxor och släpade mig ut till köket. där jag möts av en ännu tröttare hostmum som varit uppe halva natten och det alltid härliga "You're not supposed to be heeeeere" eller "I don't like Hanna" från min bedårande 3-åring (skitunge). Matlådorna slängde jag ihop lite snabbt och när jag övertygat Claire att man faktiskt inte kan gå till skolan i pyamas och fixat iordning henne vart det dags för dammsugning och strykning. kul liv. men idag är det sol på riktigt och jag ska snart iväg och möta Emelie på gymmet. sa ju upp mitt medlemsskap för ett tag sedan så har bara två veckor kvar där, bäst att göra det bästa utav det. heja heja!

Hoppas alla får en fin dag, även ni som börjat skolan igen, stackare..
ciao!

/Hanna

innan jag kände dig

Här blev jag den jag är
Här kommer jag förbli
Här har jag längtat bort
Här har jag känt mig fri
Här har jag blickat framåt
Men ofta tittat ner
Jag är nog inte det du drömmer om
Men jag är det du ser

Jag har blivit vald av andra
Det är min hemlighet
Den ena saknar känsla
Den andra ödmjukhet
Dom hade nåt gemensamt
Jag blundade för det
Jag har alltid hållit hårt
om dom jag inte orkat med

Jag har skrivit mina regler
Ingen fick ändra på dom
Jag tog första bästa vägen ut
När någon bad mig tänka om
Det kanske kommer kännas
Det rår jag inte för
Jag skulle inte ens vara hälften
utan det jag gör

Du har ditt eget facit
för rätt och för fel
Du kanske bär på en massa saker
Jag förstår en liten del
Hade du någon innan
Vill du ha någon sen
Ja, jag vill säga att jag älskar dig
men det är för tidigt än

Jag hade slutat prata
Jag var så van och stänga av
Du frågade vem som förstört mig
Och jag gav dig inget svar

Jag tog allting för givet
Det var något fel på mig
Jag måste varit någon annan
Innan jag kände dig



Melissa Horn - Innan jag kände dig

/Hanna

naglar och sånt

efter att jag döpt detta inlägg kom jag på att jag inte hade så mycket att säga om naglar mer än voila;


jag känner mig så otroligt girlie med dessa, har dock upptäckt att de inte direkt går hand i hand med aupair-jobbet. två rök redan igår morse. får se hur många som sitter kvar när veckan är slut. to be continued....

ps. hur gör man för att ta snygga "hand-bilder" ?! försökte hur många gånger som helst och från olika vinklar men det såg bara stört ut? tillslut vart jag tvungen att hålla i något.. Det blev Axel i nallebjörnsform som stod närmast. (han har en likadan fast med rosa rosett som ska symbolisera mig medan vi är ifrån varandra, pluttigull osv.)




Nu ger jag mig ut på en powerwalk i det goa vädret, solen skiner, fåglarna kvittrar, klarblå himmel och livet är underbaaaart!
hörde att sommaren var slut hemma? hoho.

.....


................................


äh, vem försöker jag lura? här är det 13 grader och mulet.


/Hanna

varje aupairs (mar)dröm!

flydde till Emelie under helgen och vi hade en trevlig lördagskväll i manly och en freeeazing söndagseftermiddag i city. men det var trevligt, som sagt! blev inga bilder denna helgen heller, lite pga vädret men mestför att det inte finns så himla mycket att ta kort på. men ska försöka ta och dokumentera "en dag i mitt liv som aupair" för er alla små ivriga läsare snart. nu längtar ni va?


hur som, när jag började jobba 06:30 i morse möts jag av detta:


fyra korgar överknökade med tvätt, och det fanns ännu mer i torktumlaren och ute på tvättlinan. så det var bara att ställa sig och vika... kul. behöver jag nämna att det var det enda jag hann med idag förutom dammsugning och göra iordning ungarna förstås.

nu, 27 par byxor, 44 tröjor, 43 (!!) sockar (varav 33 omaka.........), 23 undies och 13 handdukar, är det dags för breakkie och sedan en promenad för idag är det sooool. pusss.

/Hanna

v i d r i g t


DEN HÄR annonsen har dykt upp lite varstans när jag surfat runt de senaste dagarna och jag tycker den är så himla äcklig!!! snälla lilla internetet radera den bara dååå?


/Hanna

vegemite

10 fakta om vegemite:

- det är en mörkbrun, salt kräm som används flitigt som frukostpålägg i australlien.
- "avnjuts" bäst på en skiva rostat bröd.
- söker man på vegemite på facebook kommer en grupp upp som gillas av 206 890 personer!!
- det smakar ungefär som det ser ut.
- bör inte förväxlas med nutella.
- gjort på jästextrakt (restprodukt från öltillverkning) med inslag av kryddor och malda grönsaker, yummie!
- att säga att man i Australien gillar Vegemite är ungefär som att påpeka att det finns många kängurur där.
- år 2008 sprängdes miljardgränsen i antal sålda burkar i australien.
- vegemite innehåller löjligt mycket B-vitamin.
- Men at Work nämner vegemite i sin låt Down Under.

 



Så vad var min reaktion på denna lilla aptitretande produkt?
Jag hade inte ens hört om vegemite innan jag kom till australien så en av de första jetlaggade dagarna stod jag och grävde i min värdfamiljs skafferi, min värdmamma plockar fram en gul-brun burk och föreslår att jag ska testa att bre det på min macka. sömning och lite osäker som jag var gjorde jag snällt som jag blev tillsagd och öppnar den lilla burken och slås av en skum lukt från geggan inuti. hela familjen följde sedan varenda rörelse, från när jag började bre mackan till att jag tveksamt för den mot munnen, tillslut tar jag en tugga av den illaluktande sörjan och mitt ansiktsuttryck säger antagligen det mesta då familjen bryter ut i skratt. vet inte hur jag ska förklara smaken riktigt.. det är väldigt salt, och smakar lite som köttbuljong. eftersmaken satt kvar länge och varje gång någon i familjen käkar det vänder det sig i magen såfort jag känner lukten av det.. uhh. Antar att detta inlägg inte får er svenskar att hoppa upp ur soffan av förtjuselse och fråga gudarna hur ni kunnat missa detta påläggsfenomen?! ..nä jag tänkte väl det, så vill bara förtydliga att ni inte behöver gå genom livet bittra över att ni aldrig testade vegemite, tvärtom; var glada.

Finns det någon (som inte är aussie eller galen) som faktiskt gillar vegemite?

/Hanna

HarryP

har under veckan triggat igång min annars icke existerande HP-ådra och gick stenhårt ut med fjärde filmen, "The goblet of fire", i tisdags och har efter det sett de tre nästkommande filmerna i följd och ikväll blir det att se sista filmen på bio. detta är inte alls likt mig, förstår inte ens varför jag är så exalterad över hela grejen? jag är ju inte ens någon Harry Potter nörd, lite har det kanske att göra med att vi ska se den på imax, vet dock inte om det är så hypat som jag föreställer mig, men det lär ni få höra om. ihhhh!

it all ends here!!!

/Hanna

05:53

med håkan hellström i öronen och blöta skor avslutar jag en helbra kväll.
tack
Emelie och Linn. ni är bra


/Hanna

Vad svarar man?

Jag hängde inne på mitt rum, gick runt och småstädade och lät topplistan på spotify stå på i bakgrunden.
Om sanningen ska fram hade precis börjat spelas och jag gick och nynnade med lite. Min värdmamma går förbi och sticker in huvudet..

värdmamma; "är det svenska?"
jag, utan att tänka; "Ja."
värdmamma; "vad sjunger han om?"
jag; "ÖHHM.. kärlek?"

..svarar jag snabbt och tittar sedan ner och börjar sortera hårsnoddar typ. haha liksom vad svarar man?


Om sanningen ska fram - Eric Amarillo


/Hanna

augusti i helvetet

augusti har hittills bestått av tomhet, hjärtesorg, tårar, saknad, ilska, mer tårar och ensamhet.
känner mig redo att åka hem




Du behöver inte säga (Att du hittat nån annan) För jag kan känna det (Varje gång vi är tillsammans) Hur kan du be mig (Be mig att förstå) Sätt dig själv i min sits så kan du, kan du leva så (Låt honom inte ta dig Låt honom inte ta din kärlek från mig Låt honom inte ta dig Låt honom inte ta din kärlek ifrån mig) Så om han viskar (Hur mycket han älskar dig) Pay no mind för ingen kan vilja ha dig mer än mig Och akta dig för människor (För människor gör en illa dom kan) Och var försiktig du har mitt liv i din hand (Låt honom inte ta dig Låt honom inte ta din kärlek från mig Låt honom inte ta dig Låt honom inte ta din kärlek från mig) Allt det bästa till dig min vän (Allt det bästa till dig) Och må kärlek gå din väg igen (Även om det är slut med mig) Jag står utanför din dörr bara för att säga att jag aldrig, aldrig känt mig så ensam (Låt honom inte ta dig Låt honom inte ta din kärlek ifrån mig Oh Nej Låt honom inte ta dig Låt honom inte ta din kärlek från mig) Oh Nej


Tack för att du alltid finner orden när jag står mållös


/Hanna

SÅKLAAAART

bara för att jag sov så dåligt (läs: inget alls) i natt och därför stensov hela dagen idag var det 22 grader ute och strålande sol... kul. men det verkar ju som att hela veckan kommer bjuda på lite värme, l ä n g t a r  till torsdag.


inte så illa pinkat för att vara mitt i vintern, huh?

 

/Hanna


RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se