STARTSIDAN
 KATEGORIER
 DESIGNEN

lite shufflin' ikväll, måntro?

tja tja bloggen! (hehe)

idag har jag inte gjort ett smack. vaknade tidigt, käkade frukost och sov sedan ytterligare några timmar. efter det parkerade jag mig ute på balkongen tillsammans med en bok och musik i öronen. och tro det eller ej men den bruna färgen börjar faktiskt ta sig lite, iaf på armarna och ansiktet. jag gillar't. sedan gick jag en promenad längs oxford street och tog lite småvägar tillbaka för att lära känna området vi bor i lite. nu sitter jag färdigfixad och väntar på att Emelie ska ringa och säga att det är okej för mig att åka! utgång står på schemat tillsammans med henne, jennifer och två enköpings brudar. kommer bli en kul kväll:)

jag och Daniel lokaliserade ännu en kackerlacka idag och tog död på den! (eller okej, jag kanske inte gjorde så himla mycket dååå) men det är väl alltid trevligt med oväntade gäster.. eller?

nu ringer telefonen!!!

(when life hands you lemons, make lemonade)


/Hanna

café svensson & RSA

Igår gick jag, daniel och emelie till café svensson på kvällen, käkade lite morotskaka och bara hängde. jag skrev även upp mig för lite volontärande i svenska kyrkan och på cafét nästa vecka. har velat göra det länge, kommer bli roligt! väl tillbaka i lägenheten möttes vi av en fet kackerlacka i köket (mindre kul)... behöver jag nämna att jag var lite nervös när jag skulle somna? usch..

idag blev det en heldag inne i city. klockan 6 i morse ringde klockan och halv 8 var jag ute genom dörren. tog mig en promenad på 20 minuter till westfield towers där jag bokat min RSA kurs (Responsible Service of Alcohol). sex och en halv timme senare gick jag därifrån med ett RSA certifikat och en norrman och engelsk tjej som sällskap. vi gick runt lite och kollade in staden och gick även till ett post office för att fixa nått litet RSA-kort som man tydligen ska ha. Kändes sjukt konstigt att sitta i skolbänken igen, speciellt så länge och med så ointressanta saker som sas. Dom hade lätt kunnat korta ner kursen till hälften om han inte upprepat sig så mycket eller kommit in på sidospår. men nu är det gjort så det hjälper mig troligtvis att få jobb lite lättare, om inte annat så kommer jag nu får mer jobb på min nuvarande arbetsplats!

I helgen blir det invigning av grillen på balkongen, lite jobb, utgång och lejonkungen på bio.
-fortfarande glad.

/Hanna

Lite snabbt sådär.

här sitter jag och hickar i vår fina, bästa lägenhet! klockan är snart 9 på morgonen men resten av folket har inte vaknat ännu så jag njuter av att vara ensam en stund till och dricker upp mitt citron-te. vi bor nu alltså 4 glada svenskar i lill-lägenheten -jag och Agnes och två örebro-killar, Axel och Daniel. Kommer bli så otroligt bra det här tror jag, jag trivs som bara den iallafall. Har även gratis internet som vi fick tillåtelse att sno från en granne. jag har bokat in mig på en RSA-kurs på torsdag så jobbletandet kan gå ännu smidigare efter det.

Igår sa jag officiellt hejdå till Allambie Heights och familjen Beaven. eftersom flytten blev så plötslig i helgen hann vi aldrig säga hejdå ordentligt så dom bjöd hem mig på hejdå-middag och vi drack champange och hade det jättemysigt, kändes bra. och eftersom jag stannar i sydney i ytterligare 3 månader så blev det ju inte ett riktigt avsked då jag med största säkerhet kommer att träffa dom igen. Ungarna var söta iallafall och sa "we've missed you, Hanna!" jag hade alltså varit borta 1½ dag, sötisar!

nu börjar jag bli rastlös.. ska försöka promenera in till city idag och se hur lång tid det tar, sedan tar vi dagen som den kommer! är så otroligt nöjd med mitt beslut att flytta hit, ångrar redan att jag inte gjort det tidigare. förändring är bra. Life is a journey, not a destination. glöm ej.

jag saknar dig

/Hanna

hemlisar, no more!

har ju varit så hiskeligt hemlighetsfull det senaste och nu är det äntligen dags att avslöja vad jag sysslat med. min aupair-tid har ju kommit till sitt slut och 5 visningar och 1 jobbintervju senare har jag numera både nytt jobb och nycklar till världens finaste lägenhet!

jag och Agnes skrev på papprena igår och ikväll flyttar vi in!! jobbet är på en mysig liten resturang, det har jag visserligen haft sedan en vecka tillbaka men ville inte gå händelserna i förväg liksom..

sitter faktiskt i skrivandets stund på Manly-färjan ( gratis wifi ) med min jätteväska brevid mig påväg in till stan för att sedan ta bussen till bästa bästa macdonald street i paddington! vet inte riktigt när jag får tag i internet nästa gång så vi hörs när vi hörs. ville bara meddela att jag mår så himla bra nu!





bilder från annonsen på lägenheten, lovar att ta bättre bilder snarast!


/Hanna

jag <3 cliffhangers

31 grader, manly beach och trevligt sällskap. inte helt fel sätt att spendera sin lediga tid under dagen så.

nu till den spännande upplösningen då.. och ja! det blev bad, tre stycken närmare bestämt! även fast vattnet var svinkallt hade vi så himla roligt att jag trodde jag skulle dö. för bad och bad var det väl inte egentligen, jag och emelie försökte mest hålla oss på fötterna i de sjuka vågorna, stod och höll i bikinidelar och bara gapflabbade. hahahah gillar't.


Emelies bilder, inget konstigt aaaalls (haha samuel?!)



har har förövrigt bränt baksidan av benen och har bonnebränna på låren, snyggt.

/Hanna


kokta ägg och hundbajs

har precis käkat en rostad macka med avokado, ägg och cashewnötter på, mums! kokade förövrigt ägg för typ första gången idag (ja, jag veeeet att jag är 20 år osv osv osv.. men till mitt försvar så har jag faktiskt inte tyckt om ägg så nedrans mycket innan och därför aldrig haft anledning att koka ett!) det blev iallafall helt perfekt och jag kände mig lite småstolt sådär måste jag ändå säga.

har förövrigt skurat hela huset typ då treåringen klampade in med hundbajs på skorna. mysigt.....

det började med att han var ute på gräsmattan och lekte med hunden, när hunden sedan tröttnade och gick in stannade 3-åringen kvar ute och lekte med något själv, redan där skulle jag anat oråd men tänker att det är ju inte så konstigt att han leker själv kanske. men när han sedan kommer in och går direkt och tvättar händerna (en treåring liksom, hallå?) det är då jag blir riktigt orolig som tur var så var det mamman som "upptäckte" bajset på sin sons händer och fötter och det var även hon som fick torka bort det. dom lämnade b a r a det stinkande huset åt mig att ta hand om... så snällt.

idag ska det bli 30+grader har jag hört och efter att jag hängt med hostmum och storhandlat så ska jag se om hon inte kan köra ner mig till manly för lite sol (och bad?) tillsammans med Emelie. to be continued på det där med badet...


Claire hade dress-up i skolan idag.
hon gick utklädd till tinkerbell/rapunzel/prinsessa/???
inte aaaaalls nödlösning från hostmums sida, nej nej nej.


/Hanna


vad har hänt?

tänkte att en uppdatering med lite bilder och text från senaste tiden skulle sitta på sin plats. here we go:


har varit på bio; Friends with benefits, den var bättre än väntat men ändå sådär cheesy som bara såna filmer kan vara, men visst gillar man det ändå?



för någon helg sedan vart vi bjudna på födelsedagskalas hos mer eller mindre okända nyfunna vänner, haha. hade i alla fall träffat halva delen av födelsedagsduon och det vart ju bra. blev ett besök i kings cross och landade i sängen strax innan familjen vaknade. bra kväll.




en annan helg drack jag, agnes och emelie shots ur tekannor och resten är en suddig historia.




hade en liten gäst i mitt sovrum! närmare bestämt en Redback spider och HÄR kan ni läsa om hur trevliga dom kan vara.... (låt inte storleken lura er och inga klagomål på bilden okej? kände väl inte direkt för att gå nära den.. händelseförloppet såg ut såhär: hoppade i luften efter att jag nästan trampat på den - försäkrar jag mig om att den verkar hålla sig stilla - hämtar kameran, knäpper ett kort - googlar och förtår att jag har en livsfarlig spindel i rummet - tar ytterligare några kort (på säkert avstånd) och springer sedan ut till hostdad som får plocka bort den. haha.




hade svensk picknick i botanical garden i sydney, massor av svenskar från olika håll och kanter dök upp och vi hade en jätte härlig dag i strålande solsken! avslutade med mumsig lunch med favoritbrudarna Emelie och Agnes.



annars då? well, ungarna säger "I love you" i kör och sjunger adele i badkaret. vi har även en svensktalande byggare bob som hänger på vårt tak denna veckan.

sedan har jag även en mycket mycket mycket spännande sak på G. men mer om det senare för nu är det dags att barnvakta igen och Hamish and Andys gap year börjar snart, mwihih

/Hanna

fyra och en halv månad senare..

 

den är exakt 4 månader sedan syrran la upp denna statusrad på facebook.
Jag hade hängt i australien i knappt en månad, levde i något slags lyckorus efter
att ha träffat Robert Pattinson och kände att detta kan inte bli annat än bra.
nu, 4 månader senare är väl livet i Sydney inte riktigt lika spännande tyvärr.
tror det är dags för förändring snart? nämen ja just det! det är det ju också :)
mwhahah, hemlisar hemlisar..


/Hanna

.

det känns tungt, som om något klistrat sig fast kring

hjärtat och liksom tynger ner det. ibland hugger det

till så hårt i magen att man nästan tappar andan och

undrar om det är sant, är han verkligen borta eller var

det bara någon hemsk mardröm? Det är tungt helt enkelt.

Men det kommer bli bättre, det vet jag redan.



text från systers blogg, fint skrivet och speglar mina känslor exakt.
idag går mina tankar till min fina familj och släkt i vänersborg och till dig såklart, Patrik

/Hanna

RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se