STARTSIDAN
 KATEGORIER
 DESIGNEN

Yo ho, yo ho, a pirate's life for me

Med risk för att låta gnällig... men måste verkligen skriva av mig lite:

har haft sämsta dagen någonsin här.. för det första vaknade jag upp med huvudvärk och har varit galet trött under dagen, tror jag börjar bli sjuk eller nått för jag har sovit typ hela helgen. hur som helst har det varit storm här de senaste dagarna. blåser, regnar och haglar (!!) som bara den. så man har absolut noll lust att gå ut, eller att ens titta ut på eländet.. (speciellt när man ser hur gött det är hemma i sverige..)

var med barnen hos doktorn idag för att ta spruta mot influensa typ. och efter att ha suttit och försökt underhålla ungarna i väntrummet i tre timmar visar dig sig att det inte finns tilllräckligt med vaccin för de två minsta. snacka om att jag blev purk. så vi åkte hem igen bara för att komma tillbaka imorgon, å vad jag längtar...

Drog på tisdagsbio på kvällen för att se pirates of the caribbean on stranger tides. men även det blev en sådär-upplevelse.. påväg till bion var jag som vanligt tvungen att gå genom den mörka skogen, men det har jag ju nästan vant mig vid i det här laget.. grejen var bara att eftersom det regnat så mycket så var det värsta floden där stigen vanligtvis brukar vara.. inte kul. så försökte hoppa på lite stenar och gå balansgång på stockar.. i mörker... lyckat. nämnde jag att det även kröp en spindel framför fötterna på mig där jag gick? den såg jätteläskig ut och var säkert livsfarlig. (typ tredje gången jag ser en spindel på nära håll, har haft två stycken i mitt rum hittills men de har sett ut som vanliga svenska husspindlar tillskillnad från denna varelse, den var inte jättestor men den var fet och såg allmänt giftig ut.. det är vid sånna tillfällen jag blir påmind om att jag faktiskt är i australien och att det faktiskt inte alltid är så trevligt här.. var livrädd resten av vägen och övervägde att ta taxi hem bara för att slippa gå hem genom skogen igen. ussssch.)

Hade inte haft några särskillt höga förväntningar på filmen och den var inte så himla bra heller.. det enda positiva under dagen var det trevliga bio-sällskapet, tack Amanda! ♥ (vi smider även lite planer för framtiden.. men det är en hemlis än så länge!)

/Hanna

Tumme upp?

ordet vardag har börjat leta sig tillbaka till mitt vokabulär och saker och ting börjar gå mer och mer på rutin.
men i veckan har jag och Emelie varit duktiga! vi gick till ett gym nere i Warringah Mall och fick en gratis prova-på-vecka och efter att vi varit där nästan varje dag i veckan bestämde vi oss igår för att bli medlemmar på riktigt! dyrt som sjutton var det men nu är det ingen återvändo (åtminstonne inte på tre månader..) Så nu blir det hårdträning inför beach 2011, som inte kommer hit förrän i typ september/oktober som tur är!
..Vi firade vårt nya medlemskap med lunch på mcdonalds, haha GILLAR'T!






/Hanna

Life is the most spectacular show on earth


jobbade som vanligt under dagen men när jag slutade kl 7 gick jag ner till warringah mall där Emelie och Amanda väntade, vi skulle på bio! det är nämligen billigare att gå på bio på tisdagar här.. mycket knasigt, men bra! i vanliga fall kostar bio här runt 120:- (dyrt!) men på tisdagar ligger priset runt 70:- och det är ju billigare än i sverige. vi såg water for elephants och oj vad jag gillade den. hade haft sjukt höga förväntningar på den men tyckte den levde upp till dem och Rpatz såg bra ut. Helt klart värt att se den i alla fall! om man skulle läsa boken kanske...


/Hanna

But you gotta make the best of life while you're young..




Fredag:
Efter jobbet på kvällen drog jag till manly och mötte upp emelie, louise, rebecca, amanda och dana (även chris och chris, haha). utgång stod på schemat och det var shore club som blev kvällens slutdestination. hade hört lite blandat om det stället men jag kommer definitivt gå dit igen! blev en sjukt rolig kväll med nya vänner, nya minnen och lite alkohol, jag gillar't!




Lördag:
blev ju rätt sent natten innan så spenderade dagen med att slöa i sängen och glo film typ. på kvällen hämtade john upp mig och vi drog på bio, såg limitless. den var kass, haha.


Söndag:
veckans söndagsutflykt var till Palm beach tillsammans med Emelie, Louise, Rebecca, Johanna och Alexandra. vandrade upp för sisådär tusen trappor upp till en fyr där vi tog lite kort och sedan satte oss och vilade, hehe. avslutade dagen med lunch/middag på ett mysigt ställe innan vi åkte hem. Jag och Emelie hoppade av vid warringah mall och när vi väl hittat rätt buss till henne så skulle jag börja gå hem.. genom bushen.. i mörker.. var skiträdd hela vägen, hade bara ljuset från min ipod för att lysa upp vägen, vill inte veta vilka läskiga djur jag passerade på vägen.. hahah. men jag kom ju hem nöjd och glad efter en otroligt rolig/lyckad helg!





..just nu sitter jag och tittar på reprisen av eurovision song contest som faktiskt visas på tv här. jag vet redan hur det hela slutar men det är lite små mysigt sådär. hade dock väldigt gärna velat sitta hemma i soffan nu med min fina familj och kommenterat bidragen, skrattat åt utstyrslar och jåmat mig över att sverige inte vinner. åh vad jag saknar er!


/Hanna

destination: palm beach



 

/Hanna


Taronga Zoo

hade världens slöaste morgon, vilket var sååå skönt! men vid 12 tog jag buss till manly och färja därifrån för att tillslut hamna på Circular Quay inne i stan där jag skulle möta upp en brittisk kille jag träffade härom dagen vid namn John. vi bestämde oss för att gå på zoo, så tog en färja över till Taronga Zoo. när vi gick av färjan kunde man antingen ta buss eller linbana för att komma till entren, vi tog linbanan! fick värsta utsikten osv och kunde se hela zoot ovanfrån, det var stort. Väl inne gick strosade vi runt och tittade på alla djur, klappade kängurus och bara pratade om det mesta. klockan 5 vart vi klara och bestämde oss för att käka någonstans, eftersom jag råkade säga att jag aldrig ätit fish and chips till en britt (!! hehe) så var det såklart det som stod på menyn. Tog en buss till nån strand som jag såklart inte minns namnet på (frågade till och med flera gånger för att komma ihåg, illa) men det började på B och låg nära Mosman, typ. måste säga att det verkligen inte var nått speciellt, smakade typ inget och jag är ju egentligen inte överförtjust i pommes.. men det gick ju att äta iaf.

efter maten skulle John skjutsa hem mig (är bara glad sålänge jag slipper krångla med bussarna) men batteriet i hans bil var dött så medan det laddades gick vi hem till honom och glodde en film... Role Models blev det, ganska dålig var den faktiskt men lite småkul.

Kom hem, åt en müslibar och somnade, bra dag!


var riktigt varmt och gött väder idag så det blev klänning och sandaler (typ andra gången jag är barbent sen jag kom hit, haha.)


sötaste platypusen! såg en riktig också, dom är ju pyttesmå..


utsikt från linbanan


wombat <3


sötnos som man fick klappa


tog typ en halv evighet för oss att hitta bebiselefanten, men söt var den :)


i linbanan..


/Hanna

34 müsli-bars och en Rpatz senare

Har haft en sjukt otroligt bra dag!! började dagen med lite jobb på morgonen, sedan hade jag fått ledigt resten av dagen så kl 11 åkte jag hem till Emelie, sedan tog vi bussen till Dee Why där vi mötte upp Louise och Amanda. Det skulle vara värsta stora surftävlingen där idag men vi kom lagom till prisutdelningen så det var ju lite surt.. men vi satt och njöt lite vid stranden istället.. hade det trevligt och åt müsli-bars!! dom delade ut dem gratis som reklam och jag och Louise gick typ lös på dom (och Emelie skämdes kanske lite över oss, haha) och eftersom stackarna som gick runt och bar på dem bara ville bli av med det så samlade vi på oss liksom.. haha. slutade men att jag hade 34 (haha louise?) stycken så nu har man "lördagsgodis" för flera veckor framöver, inte helt ok men jag gillar't. och gratis är gott säger man väl? ;)


Dee Why beach


jag och emelie



efter att vi hängt i dee why ett tag lyckades jag övertala Emelie och en amerikans tjej som hette Sadie att följa med mig in till Sydney för där vankades det nämligen röda mattan premiär för water for elephants och gissa vem som skulle dit?! ingen annan än Robert Pattinson!! dock var dom inte så överexalterade som jag ville att dom skulle vara så vi käkade lite mat och sen gick dom och shoppade medan jag mötte upp Rebecca och Helga som suttit vid staketet intill röda mattan och väntat hela dagen. satt där i typ två timmar innan saker började hända.. dom hade delat ut lite affischer innan så med den hårt i ena handen och kameran i den andra vart jag redo! (lyckades till och med knuffa bort en twilight-nörd från staketet, haha) kl halv7 började lite vanligt folk att gå (kan ha varit massa lokalkändisar som jag inte känner igen också..) och strax därefter dyker Reese Witherspoon upp bland allt folk. och sedan, när alla gått in i biografen så kom han.. i grå kostym och lite småflummig som vanligt gick han där på mattan och kom bara närmre där vi stod. som tur va så höll han sig på vår sida. hur surt hade det inte vart om han gick över och liksom glömde bort oss? hur som helst, när han väl var framme vid oss (HAN STOD ALLTSÅ TYP 30 CENTIMETER BORT FRÅN MIG!!) så frågade (läs: skrek) jag "snälla får jag ta ett kort med dig, snälla snälla snälla". typ. och han bara "yeah sure!" men sedan fortsatte han bort en bit för att fortsätta signera för att sedan komma tillbaka och ta fotot med mig!! asså fatta lyckan!! jag var dessutom den enda som fick en bild i klungan som vi stod i, mwhaa! och även fast bilden blev urusel så har jag den, helt galet!


ALLA BILDER ÄR KLICKBARA




kan vara tidernas sämsta idolbild men jag är där och han är definitivt där, robert <3


/Hanna

Vi kanske tillochmed lämnade Sverige

Sol och gött väder idag igen, jag gillar't. och jag gillar't ännu mer när jag hörde att det snöat hemma? haha.

min absoluta favorit sommar-feeling låt är en vän med en bil ..känns dock inte alls samma att lyssna på den här, (kanske för att det inte är sommar utan mer höst?) men mest är det nog för att jag inte inte är i sverige! tänker ju på filmen festival och alla andra fina minnen jag har till den sången.. här har jag inget alls.



jaja, ursäkta den kassa uppdateringen. ska vara barnvakt ikväll så när barnen somnat kanske jag kan skriva lite.. nu ska jag göra mig i ordning och sen gå bort till Warringah mall för att träffa Louise :)

hörs!


/Hanna

övernattning i frenchs forest & lite bussprat.

Tänkte berätta lite om helgen som gått..

Fredag: jobbade under dagen och slutade runt kl 7 och efter det skulle jag åka till Emelie som bor i frenchs forest. Höll på att missa bussen då den var för tidig, fick springa och vinka till den och busschaffören gav mig kommentaren: "lucky for you that you're a girl, if you were a guy I had not waited" så jag bara, jaha tack då och frågade om han kunde stanna där jag ville men han visste såklart inte var det var (hatar bussarna här) så jag gick av alldeles för tidigt, men Emelies "värdpappa" var ute och körde så han kunde hämta upp mig, snällt. väl hemma hos Emelie gjorde vi oss i ordning lite för att sedan åka in till sydney. Skulle även möta upp Amanda men hon gick också av vid fel busstopp, haha. men efter några buss- och tågresor var vi samlade inne i city, gick till ett ställe och tog en drink eller två efter det åkte vi hem i regnet. Jag sov hemma hos Emelie för (surprise!) bussarna gick inte hem till mig... men hade en trevlig kväll iaf :)


Lördag: vaknade runt kl 8 hemma hos Emelie i hennes otroligt sköna soffa med duntäcke! (har bara ett lakan och en filt "hemma" hos mig så det var värsta lyxen. saknar min säng och duntäcke hemma <3) hur som helst, Emelie var redan uppe och jobbade när jag vakna så jag låg och drog mig ett tag och sedan skulle jag försöka ta mig hem, hoppade på en buss och frågade chaffören om den gick dit jag skulle, det gjorde den inte men han sa att han kunde släppa av mig i närheten och att det inte var långt att gå därifrån, så det gjorde jag. han hade fel, antingen gick jag väldigt fel eller så hade han ingen aning vad han pratade om för det var långt! Gick säkert runt i typ 40 minuter utan att komma nån vart. såklart regnade det också.. tillslut gav jag upp och tog ännu en buss för att tillslut komma "hem" igen, haha (har jag nämnt att jag hatar bussarna här?) men det gick ju bra osv osv osv. Det var ju valborg och allt så planen var utgång på kvällen men ingen orkade direkt med det så jag, Emelie och en tjej som heter Rebecca käkade middag i Manly (mums!) och hade trevligt istället.




Söndag: vaknade upp av att solen lös in genom fönstret!!! (det har regnat konstant hela veckan typ..) så jag och några tjejer bestämde att träffas nere i Manly för en dag på stranden! vi solade i nån timme och sedan begav vi oss ut på upptäcksfärd upp till nån utsiktsplats (på vägen dit gick vi förbi/igenom anläggningen där de spelar in den austalienska versionen av biggest loser, coolt) och sedan vandrade vi runt lite och tog kort. Hade en jätte trevlig dag som avslutades med glass nere vid stranden igen. GILLAR'T




1. En liten del av Manly Beach.
2. Jag och Emelie med fina klippor i bakgrunden.
3. Fina tjejer!


RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se