STARTSIDAN
 KATEGORIER
 DESIGNEN

Warringah-torsdag

torsdag = träffa tjejerna (eller de flesta utav dom) på Warringah Mall för shopping och lite allmänt gött häng. Det har ju blivit lite av en tradition men tyvärr är den över nu då 5 goa tjejer lämnar OZ denna helg för att åka hem till Sverige.. :( känns supertrisst! tror även det är det som bidragit till min hemlängtan då många utav samtalen de senaste veckorna handlat om just det, hemma. åhh vad jag saknar allt där hemma! familjen, vännerna, axel, hästarna, min säng osv osv osv, listan kan göras lång..

Hur som helst.. idag träffades vi (jag, Louise, Jenny, Amanda, Johanna och Rebecca) utanför target vid 11 och gick därefter och strosade lite i affärer.. ingen verkade vara sådär överdrivet shoppingsugen dock så det blev snart dags för lunch och efter det lite fler affärer och efter några timmar var det dags att säga hejdå. kändes urtrisst! speciellt när frasen "vi ses i uppsala" kommer upp i var och varannan mening.. eftersom ALLA jag träffat här bor i närheten av eller pluggar i uppsala.. men jag då?! när jag kommer hem är jag är fast i bästa underbara göteborg.
jag hatar uppsala.. först tog dom min bästa vän och nu detta?! inte okej..

Nä nu känns det bara som jag börjar svamla så dags att runda av. imorgon är det fredag och då är det shoreclub som gäller! pepp :) sedan på lördag blir det häng i city med Amanda och Emelie och på kvällen blir det kanske amerikanskt independence day-firande (lite i förväg sådär) får se vad helgen bjuder på. jaja, hörs snart!



kommer sakna er tjejer, tack för denna tid och alla fina minnen!
ses snart igen (inte i uppsala dock, hehe)




/Hanna

Baby-chino

idag har jag agerat lektant för minstingen i familjen då hans mamma varit sjuk. Vi har stekt pannkakor, lekt med bilar och druckit kaffe på det lokala fiket (ja, treåringen dricker kaffe, eller ah, baby-chino heter det typ och jag vet inte riktigt hur mycket kaffe exakt det är i en sån men han snodde även lite av min latte.. haha) Det har trots allt varit lite roligt att få egentid med Charlie-farlie då jag mest hänger med hans syrra annars.





~ DAGENS CITAT ~
Charlie, 3 år.


vi kollade på foton och jag visade honom en bild på min hund..

Jag: "do you think he is cute?"
Charlie: "yea he's cute, does he do many poops?"

..efter det visade jag honom en bild på min familj...

Charlie: "where's your mum?" - Jag pekar på mamma.
Charlie: "ohh.. and is this your grandma?" - frågar han och pekar på Elin! (min syster som är 22 år)


jag höll på att dö av skratt! HAHAHH! härliga unge!




/Hanna

härliga vinter!

Emelie kom över en sväng till mig idag och vi satt ute och njöt i solen större delen av dagen, fick även sällskap av Jona (grannkatten) en kelsjuk sak är vad han är. nu har jag fått kvällens dos av HIMYM och nu är det läggdags. Imorgon blir det Manly tillsammans med Louise och Emelie, blir en mysig picknick om vädret tillåter :) aja, Godnatt!

/Hanna

midsommar i sydney

Låter bilderna tala för sig själv, min midsommar var bäst!

















tycker om er. Tack för bästa midsommarfirandet! :D

/Hanna

GLAD MIDSOMMAR

att fira midsommar i Sverige hade varit drömmen just nu men jag får nöja mig med det näst bästa: nämligen svenskt midsommarfirande på ScaryCanary i Sydney, Australien! inte så pjåkigt ändå kanske. så på med Hawaiikransar, trädgårdsdekorationer och dirverse hemmasnickrade huvudbonader för det här kommer bli en grymt bra kväll!



it's gonna be legen.. wait for it... dary!





Hur firar ni där hemma i Sverige midsommar i år?


/Hanna

ett litet ord och det stavas ÅNGEST

började jobba 06:30 som vanligt så gick upp kl 06:26 (som vanligt,hehe) gjorde mina morgonsysslor; gav barnen frukost och hjälpte dom med skoluniformer, se till så att lilltjejen kommer med sin skolskjuts ordentligt, plocka ur diskmaskin och fixa i köket, dammsuga, plocka i ordning leksaker, slänga sopor och städa badrum osv osv osv i en väldig fart för klockan 9:30 (precis när jag slutat) var tanken att jag skulle slänga mig ut genom dörren för att springa till bussen som skulle ta mig in till stan. Klockan hann kanske bli 9:40 innan jag kom iväg så missade första (och andra bussen jag tänkte ta) men åkte från warringah som tur är och där går bussarna hela tiden, dock lyckades jag såklart hoppa på den som tog längst tid... hur som helst. Mötte upp Emelie inne i city vid QueenVictoriaBuilding och därifrån skulle vi hitta till Pitt Street Mall, jag vet inte om vi hittade rätt tillslut eller inte men till affärer kom vi iallafall och efter att ha strosat runt i de gamla vanliga fastnade vi till sist i Valleygirl (som inte finns i Warringah btw) jag ä l s k a r den affären! lite för mycket verkar det som.. för kom ut därifrån 4 klädesplagg rikare och x antal hundralappar fattigare (har inte ens vågat räkna ut i SEK hur mycket jag spenderade.. hehe) sjuk pengaångest men jag är nöjd ändå! Fick köpt en midsommarklänning också så nu är jag redo inför fredagens firande på scarycanary, det kommer bli så bra, jag längtar.





Dagens tips, dagens tips lalalalala dagens tips:

Lyssna inte på aussies när de säger att det är snorkallt utomhus! det gjorde jag idag packade på mig massa lager efter det att min värdmamma kommit in och sagt det efter sin morgonpromenad.. Men när jag lämnade huset och bara gick typ 200 meter svettades jag halvt ihjäl! visst, det var "bara" 16 grader idag men ändå fullt solsken och himla najs vinterväder om jag får säga det själv. När hon sedan ännu en gång senare under dagen frågade mig om jag frös vart jag tvungen att säga till henne att hon måste åka till Sverige och uppleva en riktig vinter för detta börjar nästan bli löjligt, haha.


/Hanna

Geeewdiz

innan jag åkte till Australien varnade swaussies mig om att man kommer sakna lösgodiset. jag tänkte att så illa kan det väl inte vara.. men just nu känner jag att en påse från karamellkungen vid min sida och en bra film inte hade suttit helt fel..


Lite inspiration (för den som vill vara min BFF för resten av livet alltså..)



sedan uppskattas ju alltid marabou mjölkchoklad, apelsinkrokant, ahlgrens bilar, kexchoklad osv osv osv.



/Hanna


Manly <3

Hade inte hängt i Manly på evigheter men det ändrades denna helg då jag var där både fredag, lördag och söndag. och vet ni vad? jag gillar't!

LÖRDAG:
Hade en slö morgon och sedan mötte och upp Emelie i gymmet runt kl ett. gymmade nån timma och vi var så sjukt grymma, jag är stolt! (och har fetaste träningsvärken..) käkade lite thai till lunch och sedan blev det shopping. Jag hittade en ful/snygg dyr klänning som jag nu bestämt mig för att bara tycka är snygg, den vart helt enkelt tvungen att följa med hem ..och ett matchande skärp.. inte ok.. hm.. På kvällen blev det middag och bio i manly tillsammans med Amanda. vi kollade på bridesmaids och den var väl sådär.. skulle inte valt att lägga pengar på den om jag fick göra om allt igen. men den hade sina stunder. Trevlig kväll i alla fall!

SÖNDAG:
Efter att ha velat med bussarna fram och tillbaka hela morgonen möttes jag och Emelie tillsist upp i Manly, käkade hungry jacks till lunch (det enda våra plånböcker tillät oss att käka,hehe) vädret var somrigt och vi var på shoppinghumör.. inte bra. köpte med mig en supersöt liten svart klänning med fina virkade detaljer och snygg rygg (bilder kommer, lovar), hade en bra dag iallafall, nu är klockan fem och jag är hemma och ska bara slöa resten av dagen, skönt. Nu blir det film, är väldigt sugen på nått svenskt och har ju både festival och sunes sommar här på datorn. kommer bli en bra kväll!


/Hanna


Be Kind Rewind

saknar tiden, saknar platsen.. och idag saknar jag er.
fett mycket!



/Hanna

The smiles returning to the faces

skrev just ett jätte bittert blogginlägg men raderade det för ville inte verka helt wierdo, nöjer mig med att skriva tack för att du sabba min kväll.. och förlåt.


vädret har fortsatt att vara skit under hela veckan och jag har vart superdeppig. inte haft ork eller lust att göra något och har mest sovit hela dagarna. Den gnutta hemlängtan jag kände för ett tag sedan har nu ökat och jag är nästintill panikslagen över att jag inte kan komma hem. eller ah, kan och kan.. det är klart jag kan om jag verkligen vill, hem är ju inte längre än en (eller kanske tre) flygresa bort. men samtidigt vill jag ju inte hem, jag vill vara ute på äventyr och leva livet, det är ju här jag ska vara.

hur som helst, idag vart det fredag igen och lite  s o l s k e n  på det gjorde min dag och jag kände mig faktiskt riktigt glad för en gångs skull. tog mig en långpromenad på morgonen och sedan en sväng ner till Warringah Mall där jag shoppade lite (ännu en faktor som fick mig att må bättre) bland annat två tröjor och ett par skor på rea, australien är ju värsta rea-landet.. har varit rea sedan jag kom hit och den verkar aldig ta slut. tur är väl det ifs eftersom allt är apdyrt.

Kom hem vid halv3, åt lite lunch och väntade på att Claire skulle komma hem från skolan. Sedan var det lek, matlagning, pyssel, bad, datorspel, musik och muffinsbakande som gällde fram till kl 7 då jag gjorde mig lite halvt i ordning och drog iväg till Manly för att käka middag tillsammans med Emelie, Amanda, Rebecca och Helga. Vi åt god men dyr pizza och donkenglass till efterrätt. Det blev en trevlig kväll, väldigt lagom vilket jag behövde! Kom inte hem vrålsent heller så det var skönt.

Lägger ut lite bilder på kläderna när jag känner motivationen till det, tills dess ha det gött. nu ska jag faktiskt inte kolla på HIMYM för en gångs skull.. utan jag ska läsa min bok och sedan sova. pusshej!



Amanda och moi på resturangen.
(Emelies bild)


/Hanna

Baby it's cold outside

efter en härlig långhelg (englands drottnings födelsedag igår = röd dag) var det back to work som gällde i morse, försov mig dock 10 minuter.. oups.. trött på jobbet, någon? Det regnar och blåser idag, igen. tror det är tredje eller fjärde dagen i rad nu. är så trött på det. kan det inte bli sommar bara ?

igår var det även två månader sedan jag kom till australien. fatta, två månader.. i ett främmande land i en ny familj. så långt bort från sina vänner och tryggheten hemma man kan komma. två månader utan min familj, två månader utan min Axel, två månader. känns helt knasigt. har hunnit med så mycket och lite på samma gång, hur som helst så går tiden väldigt fort. Sitter och funderar över framtiden, kommit fram till 5 alternativ och sen en himla massa underrubriker, jag är inte säker på ett smack. det är så mycket olika saker jag vill göra men får det inte att gå ihop liksom, alltid något i vägen.. Får ge det lite mer tid tror jag.

Nu ska jag ta en powernap medan jag väntar på att Emelie ska bli färdig, sedan drar vi till gymmet!

/Hanna

What am I supposed to do when the best part of me was always you..


 


jag saknar dig

 

 

 

 

/Hanna

 


Mot Chatswood!

lunch, strosande, prat och kanske lite shopping i chatswood? jatack.
Louise kommer snart och hämtar mig så måste lägga på ett kol. pusshej!


snygging
(var bara tvungen..)

 

/Hanna


Twilight-marathon

slappade med filmer och några HIMYM avsnitt igår tills klockan var runt 3 då jag tog mitt pick och pack (datorn typ) och drog till Emelie för att dega där istället. Skypade lite med la famillia och efter några timmar kom även Louise över och då vart det dags för filmkväll! Twilight stog på schemat men vi blev så försenade då vi väntade på folk som inte dök upp samt att Emelie var tvungen att springa och trösta gråtande barn stup i kvarten så hann bara se ettan och lite av tvåan innan jag var tvungen att springa till bussen. Frenchs Forest (där emelie bor) ligger typ sjukt nära mig, kanske en kvart (max) med bil men ändå går det inga bussar! så blev tvungen att ta bussen till Manly där jag fick vänta en timme på nästa.. sjukt kallt, blåsigt och regnigt var det dessutom. usch.

Hur som helst, jag kände där i mitten av första filmen hur jag fick ett litet återfall, jag älskar twilight. Ska sno filmerna av Emelie och kolla på dom om och om igen. gillar't. (Tanken på att jag faktiskt bara varit centimeter från Edward gjorde ju hela grejen ännu bättre)


/Hanna

04:25

med stjäror, badbollar och läskiga fåglar stämplat på armarna säger jag tack för en fin kväll tjejer!♥ godnatt.

/Hanna

helgen osv.

FREDAG:
försenade bussar "I HATE IVY" dans ScaryCanary buckets stämplar körkort väskjävel Manly säng♥





LÖRDAG:
jag, Emelie, Louise och Amanda spenderade kvällen på Oz Partybus och hann besöka dessa ställen: tokio hotel, scarycanary, scubar, sidebar, the gaff.
hade en sjukt rolig kväll, tack tjejer!





NUTID (ONSDAG):
är fortfarande lite sjuk, ont i halsen och snuva.. så har tagit det lugnt med gymmet denna vecka. sitter istället och skriver brev för jag har varit så dålig på det under senaste tiden... Mina 10 gratistimmar på spotify tog precis slut.. skit! funderar på att skaffa unlimited, det är ju trots allt bara 49 kr i månaden, inte så farligt ändå fast vet ju fortfarande inte om jag får använda det här. Familjens internet är jätte konstigt och man betalar typ för hur många GB man använder.. och spotify streamar ju musik från internet så det känns som det borde kosta en del? eller? jaja, fortsätter tills de säger nått om det.. har absolut noll motivation att skriva blogg just nu, det kanske kommer tillbaka tills dess får ni hålla till godo med dessa halvtråkiga inlägg.

Skypeade med finaste lillebror igår! Har inte pratat enbart med honom sedan jag åkte och det var så roligt! jag började till och med att gråta en skvätt. Jag vet att vi inte alltid kommer överens men du är bara så bra! saknar dig Samuel ♥




(snackade även lite med min mini-pojkvän, Eddie. Han lyfte öronen, vred huvudet sådär sött och lyssnade faktiskt när jag ropade på honom, om det var för att det kom konstiga ljud ur en datorskärm eller om han faktiskt kände igen min röst kan ju diskuteras. men söt är han i alla fall)


/Hanna

aupair-skadad, någon?







/Hanna



Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

Idag fick jag ett paket från bästa mamma och pappa ♥  blev så himla förvånad och glatt överraskad när jag öppnade dörren och där låg det bara, brevbäraren hade lämnat det mellan nätdörren och ytterdörren, just for me! har ju fått några brev under tiden jag varit här (fler än jag fått på flera år hemma, då är det ju bara räkningar eller reklam man får på posten..) hur som helst, jag älskar att få brev! känslan att öppna ett brev och läsa det någon lagt ner tid på att skriva för hand slår ett futtigt mejl med hästlängder! Har alltid ett litet pirr i magen när jag ser högen med post ligga i köket och tänker "hoppas det är nått till mig". love it. så om någon känner sig manad och vill lysa upp min vardag typ gånger 1000.. släng iväg ett litet brev på posten för då skulle jag bli så glad :)







..och för er som är nyfikna över innehållet:
-strumpbyxor (special special)
-geeewdis, gotter, kalladetvadduvill.. GODIS.
-mitt internationella körkort, så nu kan jag börja köra bil här nere, haha not.
-några tidningar
-handsalva
-brev
-ficklampa och överfallsalarm (hahah ♥)

/Hanna

Påtal om spindlar..

... bara älskar detta klipp med min favorit Jonas Gardell, kolla hela, det är värt det!



..och för er som inte orkar: spola fram till 1:40, då handlar det om australien :)

/Hanna

RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se