STARTSIDAN
 KATEGORIER
 DESIGNEN

that's when I miss you

"When I am alone
When I've thrown off the weight of this crazy stone
When I've lost all care for the things I own
That's when I miss you, that's when I miss you, that's when I miss you
You are my home"


Alexi Murdoch - Orange Sky


kvällens låt typ..


Helgen gick för fort men var bra, träffade nya vänner och hängde i ökända Kings Cross. sov bort halva dagen hos Emelie och spenderade andra halvan med att snurra runt i Dee Why.

har under kvällen tittat på fem One Tree Hill avsnitt på raken och det lär nog bli några fler innan jag lyckas somna. träning imon med Emelie, händer antagligen inget spännande i veckan värt att skriva om så skriver väl igen till helgen. tills dess ska jag fundera över beslut.livet.framtid.lycka.kärlek.. osv osv osv. jobbigt.


nu: one tree hill

/Hanna




FOO'S - HOME

Wish I were with you but I couldn't stay
Every direction leads me away
Pray for tomorrow but for today all I want is to be home 

Stand in the mirror
You look the same
Just looking for shelter from the cold and the pain
Some want cover
Safe from the rain and all I want is to be home 

Echoes and silence
Patience and grace
All of these moments I'll never replace
No fear of my heart
Absence of faith
And all I want is to be home

All I want is to be home 

People I've loved
I have no regrets
Some I remember
Some I forget
Some of them living
Some of them dead
And all I want is to be home


/Hanna

underbara älskade...

...FAMILJ!

nu drar dom till Grekland om bara några timmar och jag oroar ihjäl mig typ. tycker inte det är helt okej att dom ska ut och resa bara sådär helt på egen hand (höhö, ironiskt att dom lät mig åka till andra sidan jorden i 1 år? dom ska ju trots allt bara vara borta en vecka men är ändå helt seriös.) Känns lite konstigt också, från båda håll.. första familjesemestern utan familjen, eller ah, utan mig :s syrran dissade ju för några år sedan men jag har alltid hängt med, varje år! skulle mer än gärna hängt med även i år men ah, är ju fast här. vilket iförsig inte heller är fyskam vissa stunder. hoppas hur som helst familjen får en riktigt go resa för det förtjänar dom verkligen.



all inclusive hotellet dom ska bo på (borde jag nämna att jag
är  g a n s k a  avundsjuk också.. vill också ha sol, värme och grekisk sallad.)






Anderssonska familjen (minus Elin) förra året på kreta



/Hanna

You've got mail

I fredags fick jag ett lila litet brev översvämmat av klistermärken, det var lillkusinen Sophie som skickat det och gissa om jag blev glad, hon är helt sjukt duktig på att skriva trots sina 8 år. Blir lite ledsen också, mina 4 galna busungar där hemma, dom kommer ha växt så sjukt mycket när jag ser dom nästa gång... och min lille gudson, Jonathan, han fyller 2 år i september, hur sjukt?! blev iallafall mycket glad och överraskad av brevet och i morse var det kära mappas tur att stå för överraskningen då ett litet paket låg utanför dörren, tack!




träffade förövrigt Felicia i söndags, vi möttes upp för en kaffe i Manly. kändes helt surrealistiskt att träffas efter så lång tid och att dessutom göra det i en stad ett halvt varv runt jorden.. konstigt och hur kul som helst att höra om hennes äventyr här nere och jag kände hur mitt reseplanerande började sätta fart igen, längtar.

Nu blir det lite lek och hopp och spring med nytillskottet i familjen; en liten svart labrador vid namn Brew och vad jag än sagt innan.. hon är ganska söt.

/Hanna

Tystnad, Tagning.. Explosion!

okej, detta kommer bli ett rörigt inlägg med massa saker jag glömt av att berätta från veckan men ska försöka undvika att flumma iväg så gott det går. here we go!


söndag 17/7 - IKEA

jag och emelie hade en slö morgon hemma hos mig, men kände att en söndagsutflykt skulle sitta på sin plats och bestämde oss för att försöka hitta till Ikea, lättare sagt än gjort, efter att tagit fel tåg och åkt x antal stationer fel (börjar änna bli en vana nu,haha) kom vi till sist fram (1½ timme innan stängning haha!) Vi gick och kikade lite, köpte lite godisförråd och åt köttbullar, såklart. köttbullar, potatismos och lingonsylt har nog aldrig smakat så bra.


(baraförattEmelietarbajsfinabilderochjagsnordomhelatiden)

.....

det blev ingen hund i torsdags, hund-organistationen skulle istället komma hit med den på måndag men när dom ställde in det också fick Ingrid nog och sa att vi istället kommer och hämtar den på måndag, så det vankas två timmars bilresa tillsammans med tre ungar på måndag, jag längtar..eller?


igår blev det lite skönt häng i Manly, mötte upp Emelie och Anna som hade med sig två nya svenska tjejer, trevligt. sedan kom även Tori och hennes syster dit så det var kul med lite nytt folk. Dock drog alla hem runt 11 och lämnade mig och emelie ensamma, så vi snackade lite och delade sedan taxi hem, lite skönt att komma hem tidigt ändå.

har ägnat morgonen till att surfa runt på aftonbladet, gp och expressens hemsidor för att läsa om alla hemskheter som hände i norge igår, usch säger jag bara! det blir så verkligt när det är så nära.. hade ju likväl varit sverige liksom. Det man ser dagligen från mellanöstern är ju liksom "där borta" hur hemskt det än låter så är det så jag tänker och att det är inget som någonsin kommer drabba oss, men det är en sjuk värld vi lever i och man vet inte längre vad man ska förvänta sig.

klockan är nu 12:30 och jag ligger fortfarande i sängen.. skulle träffat Felicia, som äntligen anlänt till sydney för några dagar, idag för lunch inne i stan men båda kände väl att vi inte var på topp idag så vi skjuter på det till imorgon, längtar! vi har ju knappt träffats sen studenten och det har hänt så mycket, tänk att vi ska träffas här på andra sidan jorden och catch up, hur coolt är inte det när man tänker efter?


...Nä det blev så rörigt som jag misstänkte från början men jaja. hörs på måndag troligtvis, nu drar jag till gymmet och sedan till Emelie så får vi se vart kvällen för oss :)


jätteroligt att se att det är lite fler personer som kikar in här nu förresten, gillar't.

/Hanna

Vi är bättre än grå

tar tillbaka allt jag sagt om den härliga vinter vi har här nere!! uhu nu har det blåst och regnat konstant i några dagar och om vädergudarna får bestämma verkar det som att hela helgen kommer bli likadan.. kul. Hade lite dejavú upplevelse idag då warringah-torsdag stod på schemat, inte som in the good old days men helt okej ändå. mötte upp Anna vid 11 tiden och vi gick runt och kikade lite och satte oss sedan vid en "värmare" (ordet, någon?) och tog en kaffe och snackade, trevligt! På hemvägen blev jag så förbannad (som Emelie så fint hade uttryckt det) då det regnade från alla håll samtidigt och var omöjligt att hålla i ett paraply utan att det vrängde sig varannan vidpust, tillslut fick jag nog, slängde paraplyfan i marken och började klampa hemåt i regnet (..ångrade mig dock efter ca 5 meter och sprang tillbaka och plockade upp det. tänkte att det kan ju vara värt att ha, eller?) Nu ska jag käka upp resten av min lunch (gröna äpplen, morötter och en näve müsli, så hög är ambitionsnivån idag), surfa runt lite på gumthree och drömma mig bort ett tag tills jag börjar jobba igen. Lite Daniel Adams-Ray på det så kan nog humöret kräla sig upp på topp igen.. hum.

/Hanna



What are words?

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I'll keep
'cause what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they're torn
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was saved 
Just for me and I know I'm meant 
To be where I am and I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by her side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they're torn
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I'll keep
'cause what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close





Behöver väl inte berätta så mycket bakgrundsstory bakom detta, om ni kollar in video2 får ni det mesta förklarat där. Ville bara säga att det här kan vara det finaste jag sett, låten är underbar och killen, en dröm. tänk om alla kunde visa lika mycket kärlek, ärlighet och trofasthet till varandra. det hade varit bra.

/Hanna

Those words, they never go away

well nu har det gått en vecka igen, jag är så otroligt dålig på att uppdatera under vardagarna, mest för att de är så hiskeligt (någon INTare som kopplar?) ointressanta..

hur som helst, veckan har tickat på ganska fort och i fredags förmiddag åkte min kära värdfamilj till new castle för att hälsa på släkt och lämnade därmed huset helt i mina händer. personligen fattar jag inte hur man kan göra det, bara lita på en mer eller mindre random 20åring att ta hand om ens hus under en helg. haha knepigt. men å andra sidan, det kan ju inte vara värre än att jag tar hand om deras barn liksom, vilket jag personligen heller a l d r i g skulle kunna med att låta någon annan göra, uhu hemska tanke!

det har varit sååå skönt att ha en barnfri helg, dock har det varit lite småscary vissa stunder. När jag är hemma i mitt hus, i älskade sverige, ensam kan jag ibland bli lite rädd om man hör nått konstigt ljud eller så men oftast är det ju så att man kan huset utan och innan så innan man hinner bli riktigt rädd har man hunnit lokalisera ljudet. Men tänk er då att höra dessa konstiga ljud, i någon annans hus, i ett främmande land, med läskiga grannar och äckeldjur krypandess överallt, inte roligt kan jag lova. vart lite skrajsen igår kväll när jag skulle sova.. men som sagt, göttigheten av att vara herre i huset ett tag till överväger rädslan för att vara själv, kort och gott; jag gillar't.


Gårdagen spenderades först med lite jobb på morgonen, sedan warringah med Emelie som sedan följde med mig hem för att käka mat (morotspaj) och glo film. mysig fredagskväll blev det.

idag var den äntligen här, morgonen som jag hade sett fram emot i flera veckors tid, morgonen då jag skulle få sova ut, morgonen utan barn gapandes utanför sin dörr. något jobbigt att jag ändå vaknar 05:50 av mig själv och kan inte somna om efter det ?! gaaah. störande.

Hängde lite i chatswood idag och när jag kom hem blev det 3 timmars skypesamtal med mamma, elin och axel.
nu väntar jag på att Emelie ska dyka upp, hon har varit på konsert och ville ha en lugn, barnfri morgon imon så hon ville sova här, haha. Jag är så galet trött, vill bara sova nu nu nu.   jag har till och med varit snäll och bäddat hennes säng (läs: madrass på golvet) ...allt för att det ska gå snabbt och smidigt att gå och lägga sig direkt när hon kommer. men lär piggna till och vara övertrött lagom till när hon dyker upp.. woopi.


/Hanna

Dagens Tips







/Hanna



Premium

Lördagen blev inte som planerad men trevlig ändå. Jag och Emelie mötte upp Anna i stan och vi gick till thairesturangen (ja, the thairesturang) det kändes dock inte alls lika roligt utan alla tjejerna där.. ni är saknade! Blev ingen utgång heller, vilket var lite skönt ändå trots att vi blivit bjudna på 3AM-subway-party med Peter och Alex.. Var hemma hos Emelie igen runt 12 och sedan sov jag där.

 

På söndagen tog jag en ordentlig sovmorgon på Emelies soffa (eller ah, så bra det kan bli med barn i huset, hehe) Sedan åkte jag in till manly och hängde där ett tag innan jag tillslut kom hem och fick skypea med mamma och pappa. Grät mest av tiden kändes det som för hade sån sjuk hemlängtan. Fick även se och prata med min gulliga lillkusin Sebbe en liten stund, sötungen! Avslutade kvällen med att kolla på lejonkungen (dock på engelska och med världens sämsta extra-låt i?!),  gråta lite mer och sedan somna alldeles för sent.

 


mamma och sebastian (sorry mami)
ps. dom använder min gamla webcam som jag kanske
fick när jag var 13-14 sådär.. därav kvaliten på korten.

 

Från att ha haft historiens sämsta gårdag till att försova mig idag.. kändes urdumt men som tur var så var alla slöa denna morgon och det gjorde inget.  Har haft en mysig dag tillsammans med min värdmamma och lillkillen. Vi tog med oss en picknickkorg och drog på mini valsafari, åkte till några olika utsiktsplatser vid manly och curlcurl beach men turen var inte på vår sida så vi såg inga valar. Efter det åkte vi hem och jag vilade ett tag innan det var dags att promenera iväg till Claires' daycare och köpa den rutinenliga glassen (för Claire) och latten (för mig), men det var riktigt gött väder idag så det var mysigt att sitta där en stund. När vi kom hem igen bakade vi mini-cupcakes och sen rann kvällen iväg och jag slutade jobba vid 7:10. gött äre.

idag fick vi även veta att nästa torsdag får vi vår nya hund! en liten labrador vid namn Brew, det ska bli så roligt att ha en hund omkring sig igen, det behöver jag verkligen. tyvärr är det ingen valp som hade varit det ultimata, utan det är en utbildad ledhund som inte riktigt hållt måttet och istället skänks bort till familjer genom en organisation typ. hur som helst, jag  l ä n g t a r.

 

tillsist.. angående rubriken så har jag numera Spotify Premium. Fick det av pappa, bara sådär! Ja jag har världens bästa föräldrar, för er som missat liksom. Så nu kan jag börja lyssna på musik igen, eftersom jag kan lyssna offline (internet i oz är dum i huvet typ för man kan inte streama saker och sådär för då laggar allt ihop) så tipsa gärna om alla låtar jag kan ha lyckats missa under tre månader utan musik!

 

/Hanna


Everyday I'm shufflin'

utgång i manly igår med Emelie, två glada amerikaner, en tysk och Anna som jag träffade för första gången, hemskt trevligt. det otroliga hände även imorse, jag vaknade vid kl 10, helt av mig själv!! alltså inte av skrikande barn x antal timmar tidigare.. såå skönt.

har hängt hos Emelie hela dagen, nördat dator, passat hennes söta bebis och jag har sminkat mig medan hon sovit (alltså inte bebisen utan Emelie haha).. socialt var det ja..  nu har det blivit dags att packa partyväskan igen.. peppen lyser med sin frånvaro men kanske hittar den på vägen, hoppas! ciao


guuud va jag skrattade! haha



/Hanna

Hönökonferensen

fina vänner, sol, bad, eleminas glasscafe, cyklar, j e s u s, nimbus, nybakta kanelbullar från aleks bageri mitt i natten, öckerö, källaren, betel, husvagnshäng, "Who stole the cookie from the cookie jar?!", kvällsmöten, hästens, a l i a s, skratt, lycka, kärlek

..ett ord: hönö
sedan jag var 14 år har jag hängt där första veckan av juli och haft the time of my life varje gång. jag saknar det och önskar jag kunde varit där med alla nära och kära just nu. nästa sommar tänker jag njuta, på riktigt.


gamla bilder fullsmockade med minnen, älskade hönökonferens nästa år ses vi igen!
(mycket saknat folk på bilderna också.. ni är bra!)


Edit: kollade precis på konferensens hemsida och såg att dom sänder webbtv från mötestältet, även fast jag egentligen inte får streama saker över internet här så tänker jag nog göra ett undantag i detta fallet, sådetså.

/Hanna

Pymble, Sydneys version av Sjövik ?

gårdagen spenderades med lunch, solsken och allmänt gött häng i darling harbour tillsammans med Emelie och Amanda. supermysigt! När vi kände oss mätta på storstaden hoppade vi på tåget som skulle ta oss till Chatswood för att sedan ta buss därifrån hem till Emelie. Dock lyckades vi missa stationen och åkte typ 5 för långt.. hamnade i Pymble som var värsta lilla hålan.. (nästan som sjövik, fast inget slår ju hålan med stort H som isabella så fint uttryckte det) där fick vi hur som helst sitta och vänta på nästa tåg som skulle ta oss tillbaka till Chatswood.. det går bra för oss har jag hört ? väl hemma hos Emelie käkade vi fruktsallad, glass och chokladsås och kollade på Eclipse. filmkväll och trevligt sällskap var precis vad jag behövde, missade dock sista bussen hem så jag och Amanda snodde varsin soffa (och duntäcke!) i Emelies rum och hade sleepover, hehe.




Nu det klockan snart halv10 på morgonen här och jag väntar på att tjejerna ska vakna till liv.. sen ska väl vi göra i ordning oss så smått. blir nog ännu en dag inne i city för min och Emelies del idag, jag gillar't!

/Hanna

RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se